Health & welzijn

Mensen worden steeds ouder en zorgverleners hebben steeds minder tijd om echte aandacht te geven aan hun cliënten. Stijgende zorgkosten, te weinig personeel en veel handmatige administratie zijn daar vaak oorzaken van. Gelukkig bieden digitale oplossingen veel nieuwe mogelijkheden om de fysieke en geestelijke gezondheid van mensen te verbeteren. Zowel voor preventie als in de zorg. Daarnaast kan technologie helpen om de zorg duurzaam en betaalbaar te maken.

Jouw development partner bij duurzame vernieuwing

Wij zijn graag jouw partner voor de ontwikkeling van veilige oplossingen die op een duurzame manier bijdragen aan een betere gezondheid. Ons cloud-platform, Everdune Beachgrass, biedt een betrouwbare omgeving waarop privacy-gevoelige gegevens veilig verwerkt kunnen worden.

Meestal doorlopen we de volgende 3 stappen:

  • Scan & plan: probleem of idee onderzoeken en een ontwikkelplan maken
  • Prototyping: oplossing op kleine schaal valideren
  • Ontwikkeling: bouwen wat nodig is, lanceren en verder optimaliseren

We zoeken hierbij graag de samenwerking met professionals zoals jij, cliënten en/of andere gebruikers. Jullie expertise is onmisbaar om een product te realiseren dat gebruiksvriendelijk is en voldoet aan de wensen. Samen kunnen we mensen gezonder houden, waardevollere zorg leveren en hopelijk ook de zorgkosten beperken.

Digitale diensten voor fysieke en mentale gezondheid

Met moderne software, zoals gebruiksvriendelijke apps, dashboards en wearables, kan je sneller informatie verzamelen en zichtbaar maken. Door daarnaast zoveel mogelijk van de administratieve handelingen te automatiseren krijgt de patiënt of cliënt weer de tijd van zorg-professionals die ze verdient. Apps die zelf-inzicht bieden geven mensen ook de mogelijkheid om zelfstandig te werken aan hun gezondheid.

Uiteraard zijn er ook uitdagingen bij de digitalisering van diensten in health en welzijn. Zo moet er bijvoorbeeld zorgvuldig met persoonsgegevens, waaronder gezondheidsinformatie, worden omgegaan. Niet alleen vanuit wettelijk oogpunt, maar ook omdat een data-lek ernstige gevolgen kan hebben voor de betrokkene(n) en voor de continuïteit van je bedrijf of organisatie.

Ook het gebrek aan standaardisatie is een probleem. Uitwisseling van een gezondheidsdossier tussen verschillende instanties of digitale diensten is vaak nog lastig of zelf onmogelijk. Door gebruik te maken van een veilige cloud-omgeving is het makkelijker om gegevens uit te wisselen. Waarbij je ook de controle kan geven aan de persoon waarvan de gegevens zijn. Dat is wel zo eerlijk.

Een maatwerk app, platform of andere oplossing geeft je de mogelijkheid om iets te laten maken wat perfect past bij de wensen en eisen van de gebruikers.

Moderne technologie voor slimme eHealth oplossingen

Apps, sporthorloges, IoT-devices en andere digitale middelen kunnen mensen helpen om zelf hun vitaliteit, gezondheid en mentale welzijn in de gaten te houden en te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan connected bloeddrukmeters, mindfulness apps en een bedrijfsbreed online vitaliteitsprogramma. Ook ouderen kunnen door middel van eHealth langer veilig en gezond thuis blijven wonen.

Ook in zorginstellingen, zoals een ziekenhuis, kunnen digitale oplossingen van grote waarde zijn. Niet alleen bij de zorg of behandeling zelf, maar ook op andere plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan het reduceren van medisch afval en voedselverspilling. Algoritmes op basis van artificial intelligence (AI) zouden kunnen helpen om voeding en andere spullen slimmer in te kopen.

Heb je een idee voor zorg of welzijn van mensen?

We hebben al diverse oplossingen gerealiseerd voor klanten in de gezondheidszorg, mindfulness en in ziekteverzuim. AED4.EU was bijvoorbeeld één van de eerste health apps in Nederland. Hiermee kon je snel AED apparaten vinden in het geval deze nodig was bij een hartaanval. Een ander voorbeeld is Before you leave, waarmee je herinneringen kan delen en meer zelfinzicht krijgt. 

Heb jij een idee of een probleem waar je graag een keer over wilt sparren? We komen graag bij je langs om te kijken of wij een geschikte partner voor je zijn. Helemaal vrijblijvend natuurlijk.