Logistiek & Transport

Als er één sector is die baat heeft bij betrouwbare digitale oplossingen, dan is het de logistieke sector. Meerdere partijen die snel met elkaar moeten schakelen om goederen -zoals voedingsmiddelen- snel, duurzaam, in goede conditie en liefst ook zo goedkoop mogelijk te verplaatsen. Vooral het toenemende belang van duurzaamheid in de logistieke keten zorgt voor grote uitdagingen. Niet alleen qua reductie van brandstofgebruik en uitstoot, maar ook door nieuwe ontwikkeling zoals reverse logistics en de deeleconomie. Een veilige en gezonde werkomgeving is daarbij belangrijk, want dit vakgebied vraagt veel van de mensen die erbij betrokken zijn.

Jouw partner bij duurzame innovatie

Wij helpen je graag bij het bouwen van betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossingen met nieuwe technologie. Door gebruik te maken van ons cloud-platform, Everdune Beachgrass, kunnen we snel en efficiënt de infrastructuur opzetten die nodig is voor jouw nieuwe dienst of oplossing.

Onze aanpak volgt meestal de volgende 3 stappen:

  • Scan & plan: probleem of idee onderzoeken en een ontwikkelplan maken
  • Prototyping: oplossing op kleine schaal valideren
  • Ontwikkeling: bouwen wat nodig is, lanceren en verder optimaliseren

Hierbij zoeken we graag de samenwerking met jou of andere gebruikers, omdat jullie kennis van het vakgebied onmisbaar is bij het bereiken van het beste resultaat. Samen maken we het werk leuker, gezonder, duurzamer en waar mogelijk ook winstgevender. Dat is smart logistics.

Verbinden via platformen, apps en koppelingen

Platformen, apps en koppelingen kunnen jou helpen om bedrijven, systemen en mensen in de supply chain met elkaar te verbinden. Dit leidt tot efficiënter vervoer, hogere servicekwaliteit en meer marge. Soms biedt bestaande software niet de juiste functionaliteit, kunnen systemen niet met elkaar communiceren of zijn er compleet nieuwe ideeën binnen de organisatie. 

Maatwerk apps maken het dan makkelijker om data in te voeren en informatie inzichtelijk te maken voor jouw specifieke werkproces. Via API koppelingen kan je vervolgens gegevens uitwisselen tussen verschillende systemen, zodat je meer kan automatiseren en combineren. Bovendien bieden API’s de mogelijkheid om informatie te delen met partners en klanten. Die verwachten namelijk ook steeds meer transparantie en samenwerking.

Door daarnaast gebruik te maken van cloud-technologie kan je je kosten verlagen, sneller vernieuwen en makkelijker internationaal werken.

Nieuwe technologie voor meer impact

Wil je je klant meer waarde bieden en een positieve impact hebben op je omgeving? Dan is het goed om te kijken of je daarvoor nieuwe technische ontwikkelingen zinvol en efficiënt kan inzetten. Denk bijvoorbeeld aan IoT en GPS om je vervoersmiddelen, containers en goederen te monitoren. Of apps die je bedient via voice, om zodoende veilig real-time informatie te krijgen.

Op termijn zal ook de overstap op andere energiebronnen nieuwe uitdagingen geven. Met een continu fluctuerende prijs voor elektriciteit of waterstof wordt het belangrijker om op de juiste tijden en plaatsen te laden of te tanken. Ook bij het maken van die keuzes kan slimme software, bijvoorbeeld door middel van artificial intelligence (AI), helpen.

Sparren over je ideeën of uitdagingen?

We hebben onder andere het online vervoersplatform Sjipit ontwikkeld, oplossingen voor tracking & tracing en een dienst voor e-commerce om o.a het aantal retouren te reduceren.

Benieuwd of wij ook voor jouw idee of uitdaging de geschikte partner zijn? We komen graag en helemaal vrijblijvend bij je langs om kennis te maken en je vraag te bespreken.