Sjipit

Sjipit is de online carpoolplaats voor spullen. Hoe handig is het als spullen kunnen meeliften met voertuigen die toch al op de weg zitten? Sjipit brengt ondernemers (met bijvoorbeeld een busje of aanhanger) online in contact met mensen die iets willen laten vervoeren.

De kracht van dit 24-uurs platform zit in het slim matchen en de flexibiliteit. Denk bijvoorbeeld aan het aflevertijdstip of het type vervoer. Maar ook aan de hulp die vervoerders nog extra kunnen bieden voor of na het transport. Zo kan je dus snel die tweedehands IKEA kast bij je thuis laten bezorgen die je aan de andere kant van het land op Marktplaats hebt gekocht. Ondernemers kunnen ondertussen makkelijk iets bijverdienen door spullen mee te nemen op hun dagelijkse route.

Het samen gebruiken van bestaande middelen i.p.v. het aanschaffen van nieuwe noemen we ook wel de deeleconomie. Sjipit hoopt met haar innovatie in de logistiek een positieve bijdrage te leveren aan die economie en het milieu.

MVP

Wij ontwikkelden in opdracht van Sjipit de eerste versie van dit logistieke platform om het concept te testen. Internetondernemers en productmanagers noemen dit ook wel het Minimum Viable Product. Dit is een product met net genoeg functionaliteit om bruikbaar te zijn voor je klanten en feedback kan geven of de markt er klaar voor is. Met het MVP online is door Sjipit eind 2016 succesvol een investering opgehaald d.m.v. crowdfunding voor de doorontwikkeling en groei van het platform.

Mobile & Web apps

Het platform bestaat uit mobiele apps voor iPhone en Android, een web applicatie en een cloud-based backend. De mobiele app kan gebruikt worden door zowel bezorgers als hun potentiële klanten. De web app kan gebruikt worden door mensen die vervoer zoeken op hun laptop of desktop.

De mobiele apps zijn ontwikkeld met behulp van Xamarin. Hiermee kunnen sneller en tegen lagere kosten apps voor meerdere platformen (zoals Android en iOS) worden ontwikkeld. De web-app is een single-page application (SPA) die gebouwd is met React.

Everdune Cloud

Voor de matching van zendingen met vervoerders en het versturen van push notificaties wordt gebruik gemaakt van een maatwerk back-end. Begin 2017 hebben wij de migratie van het Sjipit back-end van Parse naar Everdune Cloud verzorgd. De dienst van Parse werd te beperkt voor de eisen van Sjipit en werd daarnaast later ook gestopt door eigenaar Facebook.

Everdune Cloud is een schaalbare cloud-infrastructuur waarin snelheid, veiligheid en flexibiliteit voorop staan. Dat is belangrijk voor zowel kleine als grote bedrijven. Het zorgt ervoor dat de kosten laag blijven in het begin, maar wel voorbereid is op een toenemend succes van het product of de dienst.


(Helaas is Sjipit gestopt eind 2020)