Prototype maken

Met een prototype kan je snel en met beperkte investering je digitale concept valideren bij gebruikers en andere stakeholders. Daarnaast krijg je zelf ook een beter gevoel hoe de oplossing gaat werken, zodat je met meer vertrouwen de ontwikkeling start.

Wij helpen je graag bij het ontwikkelen van een prototype voor bijvoorbeeld een app, IoT oplossing  of andere software. Als een prototype in meerdere korte stappen (iteraties) snel wordt getest en weer verfijnd, dan wordt dat ook wel rapid prototyping genoemd.

Wat wil je valideren?

Voordat je het prototype gaat (laten) ontwikkelen moet je eerst vaststellen wat je wilt bereiken. Het doel kan bijvoorbeeld zijn om de gebruiksvriendelijkheid te testen of een stukje techniek. Andere redenen zijn bijvoorbeeld het controleren of er echte behoefte is aan je oplossing, analyseren welke functionaliteit de meeste aandacht krijgt of het geven van een demo aan investeerders.

Op basis van het doel kan vervolgens samen met jou de vorm, techniek en inhoud van het prototype bepaald worden.

Testen, meten & herhalen

Zodra het prototype klaar is, dan kan je het gaan gebruiken om aannames te valideren. Zorg ervoor dat je van te voren bepaalt wat je gaat meten. Zowel kwalitatieve (wat denken en zeggen gebruikers tijdens het testen) als kwantitatieve meetgegevens (wat doen ze daadwerkelijk) zijn interessant om te verzamelen.

Met de resultaten kan je vervolgens je ontwikkelplannen voor je app, platform of andere oplossing bijstellen. Als je nog met teveel vragen zit na een ronde van prototyping, dan kan je bovenstaande stappen blijven herhalen tot je voldoende zekerheid hebt om de echte ontwikkeling te starten.

Prototype van een app of oplossing laten maken?

Wij helpen je graag met het bouwen van een prototype om daarmee je idee, concept of stukje techniek in een vroeg stadium te kunnen valideren. We komen graag bij je langs om samen met jou vast te stellen wat het doel en de inhoud van het prototype moet zijn. Je bent natuurlijk ook bij ons welkom! Een afspraak is zo gemaakt.