Hub voor een toekomstvast platform

De hub (of backend) is het knooppunt waarop kanalen en bouwblokken voor een digitaal platform aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Vergelijkbaar met netwerkapparaten en grote treinstations die als knooppunten functioneren. Het voordeel van deze opzet, is dat je later altijd nieuwe kanalen (zoals apps en websites) kan inpluggen of bouwblokken kan vervangen. Een backend gebouwd met Beachgrass Hub is de basis voor een toekomstvast omnichannel platform.

Wat is Beachgrass Hub?

Beachgrass Hub is onderdeel van de door ons ontwikkelde productlijn Everdune Beachgrass. Het bestaat uit een aantal standaard tools, templates en componenten om sneller en beter de hub (backend) voor een platform op te zetten. De unieke hub die met deze toolbox gemaakt wordt, draait vervolgens binnen jouw eigen beveiligde cloudomgeving.

Kanalen (maar ook andere systemen) kunnen inpluggen op de hub

Ontdek de kanalen die Everdune Beachgrass Hub ondersteunt

Voordelen van Everdune Beachgrass Hub -en de daarop gebouwde platformen- zijn:

  • Direct schaalbaar (cloud-native)
  • Infrastructuur als code
  • Security & privacy by design
  • Uptime minimaal 99.9%

Voordelen van Everdune Beachgrass Hub

De manier waarop Everdune Beachgrass Hub is opgezet biedt een groot aantal voordelen voor bedrijven en andere organisaties die een platform willen opzetten voor hun klanten of andere gebruikers. Alle eigenschappen zijn erop gericht dat het te ontwikkelen platform betrouwbaar en toekomstvast is.

Direct schaalbaar (cloud-native)

Bij veel platformen wordt pas aan schaalbaarheid en redundantie gedacht zodra het een probleem wordt. De bestaande infrastructuur en software moet dan ongepland snel aangepast worden. Om niet alles om te gooien, wordt het dan vaak een fix voor de korte termijn en niet een toekomstbestendige oplossing.

De platformen die wij bouwen zijn cloud-native

Het is slimmer om schaalbaarheid en redundantie vanaf het begin mee te nemen bij het opzetten van een platform. Op die manier zijn de maandelijkse kosten over het algemeen lager en je hoeft niet bang te zijn dat de capaciteit en beschikbaarheid onvoldoende zijn als het platform meer gebruikt gaat worden.

Door het benutten van serverless functies (microservices) en andere cloud-native diensten schaalt Beachgrass Hub automatisch (en vanaf de start) mee op basis van het gebruik. Dit geldt niet alleen voor rekencapaciteit, maar ook voor data-opslag. De cloud biedt in tegenstelling tot eigen servers onbeperkte opslagruimte voor data. Dat is handig als je (nu of in de toekomst) bijvoorbeeld gebruik wil maken data-intensieve technologie, zoals machine learning.

Infrastructuur als code

De inrichting van je platform kan je doen via het dashboard van de cloudprovider, maar dat is niet verstandig. Als je je omgeving opnieuw wilt opzetten of een kopie wilt hebben om op te testen, dan moet je alles weer opnieuw met de hand configureren. Een foutje is dan zo gemaakt.

Platformen opzetten op basis van infrastructure as code

De oplossing is om je cloud-infrastructuur vast te leggen in code en templates. Dat wordt ook wel infrastructure as code (IaC) genoemd. Met die code kan je geautomatiseerd een cloudomgeving inrichten of (bij wijzigingen) testen en updaten. Dat is vooral handig als platformen opgebouwd zijn uit veel kleine bouwblokken (microservices), zoals wij dat aanraden.

Beachgrass Hub is erop ingericht dat zowel de infrastructuur als logica voor een platform in code worden vastgelegd. Zo heb je alles bij elkaar, zijn wijzigingen inzichtelijk en kunnen updates automatisch (en vaak zelfs zonder onderbreking) worden doorgevoerd. Dit geautomatiseerde proces wordt ook wel Continuous Integration & Continuous Deployment genoemd, ofwel CI/CD.

Security & privacy by design

Ransomware, DDoS-aanvallen, datalekken en mensen die je systemen proberen in te dringen. Dit zijn bedreigingen voor de continuïteit van elk bedrijf en de gevolgen voor gebruikers kunnen ook groot zijn. Daarom is er steeds meer strenge wet- en regelgeving waaraan organisaties moeten voldoen. Niet alleen AVG en GDPR, maar voor sommige sectoren ook eisen vanuit toezichthouders zoals DNB en AFM.

Privacy by design

Privacy en security moet je al bij het ontwerp (by design) van een platform meenemen. Door op elk niveau van je platform privacy en security mee te nemen werk je aan ‘defense in depth’ en verklein je de risico's.

Alle data van de platformen die we bouwen met Beachgrass wordt binnen de EU bewaard op servers die voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden. Onze standaard bouwblokken helpen je om te voldoen aan de rechten die personen kunnen uitoefenen met betrekking tot hun persoonsgegevens.

Uptime minimaal 99.9%

Bij traditionele platformen die bijvoorbeeld nog gebruik maken van Apache, MySQL en PHP is het lastig om kosten-efficiënt een hoge uptime te garanderen. Deze platformen moeten twee of meer webservers naast elkaar draaien en twee of meer database-servers, zodat het platform beschikbaar blijft als er één server uitvalt. Dit betekent dat je betaalt voor het huren of kopen van extra servercapaciteit die je misschien ’s nachts niet of minder gebruikt.

Verhoog je uptime met een serverless architectuur

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar bij serverless cloud-diensten draaien er automatisch meerdere ‘servers’ naast elkaar. Daarnaast betaal je alleen voor het echte gebruik, waardoor je je gebruikers een missiekritische beschikbaarheid kan bieden tegen relatief lage maandelijkse kosten.

Platformen gebouwd op basis van Beachgrass Hub maken uitgebreid gebruik van serverless cloud-technologie en bieden daardoor een uptime van minimaal 99.9% per maand (soms zelf 99.95%). Als je garanties nodig hebt voor de beschikbaarheid van je platform, dan raden we aan om Service Level Agreement (SLA) af te sluiten. In deze SLA leggen we dan onder andere de afspraken vast m.b.t. de uptime en onze responstijden bij problemen.

Naadloze gebruikerservaring

Gebruikers haken sneller af als ze niet een digitale dienst kunnen gebruiken via een kanaal of device wat op dat moment past bij hun situatie en locatie. Ook het ontbreken van samenhang en onvoldoende delen van informatie tussen de verschillende kanalen heeft een negatief effect op de gebruikerservaring

Stem kanalen (zoals web app en chatbot) op elkaar af voor een naadloze gebruikerservaring

Om aan de hoge verwachting van je klanten, medewerkers of andere gebruikers te voldoen, moeten al je beschikbare kanalen op elkaar zijn afgestemd en elkaar aanvullen. Redeneer hierbij vanuit de gebruiker en zijn of haar werkproces.

Beachgrass Hub is de slimme stekkerdoos die de verschillende apparaten en kanalen rond je platform met elkaar verbindt. Ook bestaande databases en applicaties kunnen hier eenvoudig op inpluggen door middel van een standaard API koppeling. De hub verzorgt de geïntegreerde informatievoorziening, waardoor je je diensten kunt personaliseren en de gebruiker een naadloze ervaring krijgt, ongeacht het kanaal of device!

Ontdek de kanalen die Everdune Beachgrass Hub ondersteunt