iOS app ontwikkeling

Wil jij een iOS app laten maken? Wij helpen je graag! Met haar mobiele besturingssysteem iOS heeft Apple een marktaandeel van ongeveer 40% in Nederland. Hiermee komt iOS tegenwoordig op de tweede plaats na Android. Alhoewel het een iets kleiner marktaandeel heeft, is het maken van een app voor dit besturingssysteem nog steeds heel belangrijk. Zo is bijvoorbeeld de wereldwijde omzet van de iOS App Store nog altijd twee keer zo hoog als die van Google’s app-winkel.

Inmiddels hebben we al meerdere native apps ontwikkeld voor iOS, zoals voor Routeradar, Kennisnet en Smartfloor. Ook jou helpen we graag bij het maken van een native iOS app.

  • Apps zijn snel omdat ze direct op Apple hardware werken,
  • Beste keuze als je gebruik wil maken van nieuwste smartphone features,
  • Universal apps werken zowel op iPhone als iPad.

Apple: Controle over de hele keten

Apple heeft een groot voordeel ten opzichte van concurrerende platformen. Zij bieden namelijk zogenoemde verticaal geïntegreerde oplossingen. Kortom, de complete keten van hardware, software en diensten.

Het besturingssysteem iOS wordt door Apple ontwikkeld en werkt alleen op haar eigen hardware. Die hardware bestaat op dit moment voornamelijk uit de iPhone en iPad. Daarnaast zijn ook tvOS voor Apple TV en watchOS voor Apple Watch gebaseerd op iOS. Ook de diensten die ze leveren, zoals de App Store, werken alleen op Apple devices.

Dat de hard- en software door één bedrijf wordt gemaakt is voor zowel de gebruiker als de iOS ontwikkelaar een pluspunt. Apps werken daardoor altijd perfect samen met het onderliggende platform en de hardware. Maar waar Google last heeft van fragmentatie, is Apple soms een iets te gesloten ecosysteem.

iPhone en iPad apps laten maken

Volledig native apps voor iOS maken we met de ontwikkelomgeving Xcode in de programmeertaal Swift of Objective-C.

Open source componenten van andere programmeurs zijn eenvoudig toe te voegen met behulp van CocoaPods. Hierdoor kunnen applicaties sneller én tegen lagere kosten ontwikkeld worden.

Tijdens het programmeren sturen we je regelmatig een tussentijdse versie om te testen (via Fabric of TestFlight). Zo zie je de app zelf ontstaan en heb je altijd invloed op het eindresultaat.

Apple App Store

Om je iOS app beschikbaar te maken voor gebruikers moet je deze in de Apple App Store zetten. Uiteraard kunnen wij je hierbij helpen. Voor interne applicaties zijn er ook alternatieve distributie mogelijkheden.

De livegang start een developer door de app eerst te uploaden op een omgeving die App Store Connect heet. Vervolgens zullen medewerkers van Apple controleren of je app voldoet aan de richtlijnen. Is je app goedgekeurd? Dan kan je de app publiceren en een fles champagne opentrekken!

Twijfel je nog over de keuze van het platform of kan je hulp gebruiken bij het (laten) maken van een iOS app? Bel ons dan op 076 204 31 11 of maak gebruik van ons contactformulier.