RTL Routeradar apps

Voor RTL Weer & Verkeer hebben wij van 2014 t/m 2018 (het jaar waarin het platform door RTL werd verkocht) de iOS en Android app voor het Routeradar platform ontwikkeld en beheerd. Dit platform zorgt ervoor dat gebruikers via meerdere kanalen actuele verkeersinformatie kunnen ontvangen. Zo kunnen ze zowel voor als tijdens hun reis op de hoogte blijven van files, flitsers en andere verkeerssituaties. Sinds 2015 bevatten de Routeradar apps ook route- en navigatiefunctionaliteit, zodat gebruikers snel en eenvoudig om files heen geleid kunnen worden.

RTL Weer & Verkeer levert via diverse media (tv, web en mobiel) weer- en verkeersinformatie aan het publiek. Weersinformatie werd al d.m.v. de Buienradar website en apps toegankelijk gemaakt, maar voor verkeersinformatie was voorheen nog geen vergelijkbaar platform. Samen met RTL, HUSS en andere partners is vervolgens het Routeradar verkeersplatform ontworpen en ontwikkeld.

Omdat snelheid een belangrijk criterium is voor zowel de user interface als de realtime verwerking van gegevens, is gekozen voor een native app per mobiel platform. Daarnaast wordt er ook intensief gebruik gemaakt van de functionaliteit die het besturingssysteem biedt, zoals locatiebepaling, in-app aankopen en veilige netwerkcommunicatie.

Heb jij zelf een oplossing nodig waarbij locatiebepaling, navigatie en/of snelle verwerking van gegevens noodzakelijk is? Neem dan contact met ons op!