Conceptontwikkeling

Van je idee een uitvoerbaar plan maken

Heb je een idee voor een app, website of SaaS-platform, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Maak dan geen valse start en zorg ervoor dat je idee getest, gevalideerd en uitgewerkt is voordat je het laat ontwikkelen

Met onze creatieve workshops maken we in 3 stappen van een idee een concreet plan. Extra technische kennis nodig bij je eigen workshop of designproces? Onze ideation engineer kan je ook los inhuren.

Begin met sterke conceptontwikkeling. Dat verdient zich altijd terug.

1 - Test je idee in 5 dagen

Heb je een complex probleem of een groot nieuw app-idee dat je wilt oplossen of uitwerken? Met een "Design Sprint" kom je in 4 tot 5 dagen van een doel, via verschillende concepten tot één volledig getest prototype.

Design Sprint is een bewezen methode -ontwikkeld bij Google Ventures- om ideeën snel te testen. Hiermee voorkom dat je iets bouwt dat niet aansluit bij de verwachtingen van de gebruiker. Geen oneindige brainstorms, maar korte stappen om efficiënt met een groep stakeholders een vernieuwende oplossing te bedenken. Op de laatste dag test je een eenvoudig prototype met echte gebruikers, zodat je weet wat werkt en wat niet.

2 - Valideer je business model

ls je een idee getest hebt, dan moet je ook kijken of het zakelijk gezien een goed plan is. Wij helpen je daarbij met een workshop van één dag waarbij we de propositie in een breder business model gaan plaatsen. Met het ingevulde framework kan je vervolgens makkelijker toetsen of het idee ook waardevol, haalbaar en levensvatbaar is. Daar heb je meer aan dan dagen schrijven aan een dik business plan.

Dit ingevulde framework (gebaseerd op het business model canvas en value proposition design) helpt je ook bij het aanpassen of vernieuwen van je verdienmodel.

3 - Werk de functionaliteit uit

Met een getest idee en een gevalideerd bedrijfsmodel heb je jouw kans op succes flink vergroot. Het liefst wil je nu starten met het (laten) ontwikkelen van je product of dienst. Helaas gaat dat niet zo snel. Soms zie jij het product al helemaal voor je, maar mist het voor de ontwerpers en ontwikkelaars nog de nodige details.

In onze User Story Mapping workshop vertalen we samen met jou, (toekomstige) gebruikers en andere experts je idee in gedetailleerde “user stories” of “job stories”. Deze korte tekstjes beschrijven de verwachtingen van een persoon bij het gebruiken van je product of dienst. Ontwerpers en ontwikkelaars hebben deze stories nodig om je vervolgens te kunnen helpen met het inschatten van de kosten en de daadwerkelijke ontwikkeling.

Tijdens deze sessie komen we er ook snel achter wat de prioriteiten zijn, welke functionaliteit onderdeel is van je eerste versie (MVP) en hoe de roadmap voor de lange termijn eruit kan zien. Deze resultaten zijn ook een waardevolle basis voor je pitch aan investeerders.

Maak werk van je idee!

Projecten die beginnen met conceptontwikkeling workshops verdienen de kosten en tijd al snel terug tijdens het ontwerp en de ontwikkeling. Daarnaast vergroot je de kans dat je product of dienst uitgroeit tot een succesvol bedrijf.

We hebben al meerdere startups, innovatieafdelingen en grotere organisaties geholpen om een app-project startklaar te maken. Wil je meer weten over de workshops of onze aanpak? Neem dan contact met ons op.