App deployment

Een succesvolle lancering van je app

De app is af, nu is het zaak te zorgen dat je medewerkers of klanten de app gaan gebruiken. Maar hoe zorg je dat jouw applicatie op hun device komt? En hoe volg je het gebruik?

Distributie, promotie: we helpen met alle aspecten van een succesvolle lancering. Maak je geen zorgen over snelle groei. Met een schaalbaar backend platform op basis van Beachgrass is capaciteit geen probleem.

  • Publicatie in de officiële app stores
  • Veilige en snelle hosting voor je backend, web app en data
  • Online inzicht in het gebruik en de omzet van je app

Het echte werk begint pas na de publicatie. Door te meten hoe je app gebruikt wordt kan je je promotie en je updates daarop afstemmen.

Publicatie

De meeste veilig manier om mobiele apps te installeren, is vanuit een officiële app store. Als een nieuwe app of update getest is, dan publiceren wij die in de juiste app stores. Voor de iPhone is dat bijvoorbeeld de Apple iTunes App Store en voor Android de Google Play Store.

Nog geen developer account bij Apple of Google? We helpen je graag bij het aanvragen en/of aanmaken van accounts waarmee apps gepubliceerd kunnen worden.

Hosting

Naast de mobiele apps moeten ook het ontwikkelde back-end, web apps en relevante data online beschikbaar worden gemaakt. Je eigen cloud-platform op basis van Everdune Beachgrass kan zorgen voor de veilige hosting van deze zaken, waarbij de privacy van gebruikers gewaarborgd blijft.

Data kan bestaan uit bijvoorbeeld nieuwsberichten, multimedia, een productcatalogus of geografische informatie.

Met dataconversie kunnen we bestaande gegevens ook omzetten naar een geschikt formaat voor jouw toepassing. Door een infrastructuur met caching en een content delivery network (CDN) werken apps altijd snel, ook als het drukker wordt op de servers.

Promotie

Als de apps gepubliceerd zijn, dan wil je dat je doelgroep de app kan vinden en gaat installeren. We helpen je graag -waar nodig met onze partners- met de promotie van je app. Omdat we trots zijn op wat we maken en je graag helpen met je business, delen we de successen ook met ons eigen netwerk.

Door app store optimalisatie en social media advertenties kan je het aantal downloads verder verhogen. En met aandacht voor retentie kan je app dan echt een succes worden!

Analytics

Om te weten hoe je nieuwe app gebruikt wordt en hoe de groeit verloopt moet je meten. Met Everdune Analytics kan je op je eigen dashboard zien hoe je KPI’s ervoor staan. Hiermee kan je vervolgens makkelijker je product of dienst blijven verbeteren. Deze meetgegevens worden opgeslagen en verwerkt in de EU.

Hoeveel actieve gebruikers zijn er? Hoeveel tijd brengen ze gemiddeld door in de app? Wat is de omzet uit in-app aankopen? De antwoorden hierop maken we visueel inzichtelijk uit de stroom van metingen. Aanvullend kan je app ook nog gekoppeld worden met diensten zoals Swrve, Adobe Analytics, Google Analytics for Firebase en Mixpanel.

Wil jij ook bovenin de app stores staan?

Met een goed concept, een soepel werkende app en goede promotie kan ook jouw app op de voorpagina van de app stores komen.

Meer weten over apps publiceren en hosting? Neem dan contact op.