3 sectoren die zich snel & digitaal aanpassen

Geplaatst door Ralfop 23 maart 2020

De impact van covid-19 op onze werkwijze is relatief beperkt; digitaal en op afstand werken was (en is) voor ons geen probleem. Het effect op een groot aantal andere mensen en organisaties is helaas groter.

Behalve ons houden aan alle maatregelen en adviezen van de overheid en RIVM kunnen jij en ik weinig controle uitoefenen op het nieuwe coronavirus. Het verliezen van controle betekent aan de andere kant dat je moet improviseren. Improvisatie dwingt tot creatiever denken en meer samenwerken. De basisingrediënten voor innovatie en transformatie.

Hieronder 3 sectoren die hun dagelijkse werk moesten omgooien: onderwijs, horeca en zakelijke dienstverlening. Hoe veranderde of verandert hun werk en welke rol speelt digitale technologie daarbij?

Les geven en krijgen op afstand

Het onderwijs kreeg op 15 maart de mededeling dat scholen de volgende dag gesloten zouden blijven tot tenminste 6 april. Uiteraard wil je dan als maatschappij, maar bijvoorbeeld ook als (ouder van een) eindexamenkandidaat, dat het onderwijs zoveel mogelijk doorgaat. Dus alle leerlingen moeten op afstand les gaan krijgen. Maar hoe doe je dat, als je veel klassikaal werkt en je lesmethodes en lesmaterialen niet altijd (direct) geschikt zijn voor online?

Van huiskamer tot virtueel klaslokaal

Digitalisering in het onderwijs is nog nooit zo snel gegaan. Live streams, opgenomen video’s en webinars zijn nu belangrijke en veelgebruikte hulpmiddelen om het lesmateriaal zo effectief mogelijk over te brengen. Augmented reality (AR) en virtual reality (VR) gaan iets verder, maar zouden ook hele interessante mogelijkheden kunnen bieden om mensen (digitaal) nog dichter bij elkaar en bij de inhoud te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een virtueel practicum. Veel hulpmiddelen, zoals de verschillende video apps, werken vaak nog niet naadloos samen met elektronische leeromgevingen. Dat is jammer, want een goede integratie tussen alle software zou het werk een stuk makkelijker maken voor leerkracht en leerling. 

Toekomstvast onderwijs

De huidige situatie biedt ook kansen voor het onderwijs en haar leveranciers. Als we nu investeren in vernieuwende leerplatformen en digitale lesmethoden, dan maken we het onderwijs flexibeler en minder kwetsbaar voor de toekomst. Leveranciers van digitale lesmethoden denken nu ook snel mee aan oplossingen, zoals Methode M voor maatschappijleer. Zij past haar online platform aan en breidt het uit, zodat het nog beter aansluit op de nieuwe manier van werken de komende weken. Ook het verbeteren van de schaalbaarheid staat nu hoog op de agenda, zoals bijvoorbeeld bij Magister.

Eten en drinken; bestellen, bezorgen en afhalen

Een andere sector die creatief zoekt naar oplossingen is de horeca. Je café of restaurant schenkt of bereidt dagelijks lekker eten en drinken, maar van de ene op de andere dag kan je dat niet meer verkopen in je zaak. Wat doe je dan?

Business model innovation

Een aantal horecabedrijven komen nu met nieuwe diensten, businessmodellen en andere creatieve oplossingen. Vooral het kunnen bestellen van eten en drinken waarna het bezorgd of afgehaald kan worden kan voor een aantal bedrijven een goede (soms tijdelijke) oplossing zijn. Denk aan cafés/microbrouwerijen waar je speciaalbieren kan bestellen, cocktailbars die hun mixjes bezorgen en restaurants of pizzabakkers waar je je diner kan afhalen. Deze veranderingen zijn nieuw voor jouw bedrijf, dus dat is ook echt innovatie!

Digitale menukaart 2.0

Er zijn verschillende digitale kanalen die ingezet kunnen worden om je (nieuwe) dienst beter bereikbaar te maken voor je klanten. Denk niet alleen aan het toevoegen van een webshop aan je website, maar ook aan:

  • communiceren via chat(bot)-platformen (zoals WhatsApp for Business en Facebook Messenger);
  • presenteren van je producten op social networks (zoals Instagram en Facebook);
  • of helemaal contactloos laten bestellen via voice assistants (zoals Amazon Echo en Google Home).

Van stropdas naar kamerjas

Ook medewerkers van andere bedrijven is gevraagd sociaal contact te mijden en om waar mogelijk dus ook thuis te werken. Vooral in de zakelijke dienstverlening zou je verwachten dat dit geen probleem is. Toch is thuiswerken niet voor elk bedrijf vanzelfsprekend en zeker niet fulltime. Hoe zorg je ervoor dat vergaderingen ook digitaal goed en efficiënt verlopen? Is alle informatie die je nodig hebt voor je werk ook vanuit huis bereikbaar? En is er voldoende capaciteit voor het veranderende gebruik?

De digitale vergadertafel en koffiecorner

Gelukkig zijn er veel apps en platformen die het mogelijk maken om een groot deel van het werk ook vanuit huis te kunnen doen. Denk aan digitaal vergaderen, samenwerken aan teksten, planborden bijhouden en rond koffietijd even los gaan in het #random chatkanaal. Gebruik zoveel mogelijk ook video bij besprekingen met je collega’s en klanten. Zo zie je niet alleen iemands lichaamshouding, maar krijg je ook meer het gevoel dat je samen aan de digitale tafel zit. Laten we eerlijk zijn: cameraschaamte kennen we helemaal niet meer sinds maart 2020.

Het plug-in kantoor

In dit soort omstandigheden ontdek je ook waar mogelijke knelpunten zitten in de IT-infrastructuur. Denk bijvoorbeeld aan fysieke servers op kantoor waar je van buitenaf niet bij kan, applicaties die niet op elke laptop werken, VPN-capaciteit die tekort schiet, etc. Dit is dan ook hét moment om die problemen -die je nu met workarounds oplost- op te schrijven, zodat je daar later een structurele oplossing voor kan maken. Bedenk tegen die tijd hoe je dat misschien als een toekomstvast platform zou kunnen opzetten. Een flexibel cloudplatform waarop niet alleen je collega’s, maar ook je leveranciers, klanten en al je huidige en toekomstige bedrijfsapplicaties kunnen inpluggen.

First things first

Denk vandaag niet alleen aan de continuïteit van je werk, maar ook aan de fysieke en geestelijke gezondheid van jezelf en anderen. Blijf positief, ren een rondje, facetime met je oma, stuur gifjes naar je vrienden, open de spelletjeskast en sla het nieuws een keer over. De creativiteit, samenwerking en innovatie komen daarna vanzelf!