App design

Gebruiksvriendelijke apps hebben meer succes

Wil je een gebruiksvriendelijke app laten ontwikkelen? Wil je investeerders een indruk geven wat je op de markt gaat brengen? Met een goed design zet je een belangrijke stap van concept naar product.

Het ontwerp bepaalt de gebruikerservaring. We willen een app maken waar mensen graag mee aan de slag gaan: uitnodigend om te zien, intuïtief om mee te werken. Met ons netwerk van professionele ontwerpers vinden we altijd de juiste stijl die bij jou past.

  • Stijl die past bij je merk
  • User experience is vernieuwend, maar ook vertrouwd
  • Samenwerking met ervaren ontwerpbureaus

Elke ontwerpfase bestaat grofweg uit twee delen: Interactieontwerp en grafisch ontwerp.

Interactieontwerp

Op basis van de functionaliteit kan een interactieontwerp gemaakt worden, waarbij een goede UX het uitgangspunt is. In deze fase gaat het vooral over de structuur van de applicatie en de layout van de schermen op hoofdlijnen. Met ‘wireframes’ wordt duidelijk waar informatie, actieknoppen en invoervelden in de app getoond gaan worden.

Wij zijn van mening dat de look & feel afgestemd moet zijn op het type mobiele platform (iOS, Android of web), zodat de app vertrouwd aanvoelt voor de gebruiker. Zo heeft bijvoorbeeld een Android toestel een (virtuele) terug-knop en de iPhone niet. Dit soort onderscheid nemen we mee bij het interaction design.

Graphic design

Als de structuur en layout van de applicatie staat, dan kan het grafisch ontwerp gemaakt worden. Daarin worden de details van de layout verder uitgewerkt, je logo gebruikt en kleuren toegevoegd. De stijl van de app kunnen we baseren op je bestaande huisstijl of er kan een nieuwe stijl ontwikkeld worden.

Afhankelijk van het soort app werken we een deel van de schermen grafisch uit of allemaal. Ook het ontwikkelen van app icons, startschermen en andere grafische elementen zijn onderdeel van het graphic design.

Kennismaken met een ontwerper?

De professionele ontwerpers waarmee we samenwerken hebben ervaring met design voor mobiele platformen. Heb je zelf al schetsen of een prototype? Onze ontwerpers nemen die ook graag mee in hun proces.

Meer weten over app design? Neem dan contact met ons op.