Samen een platform opzetten

Om samen met jou en je team een betrouwbaar toekomstvast platform te realiseren, doorlopen we de volgende stappen:

  • Voorbereiding
  • Team samenstellen
  • Backend hub inrichten
  • Kanalen ontwikkelen

Het inrichten van de hub en het ontwikkelen van digitale kanalen gebeurt vaak tegelijkertijd, zodat de doorlooptijd zo kort mogelijk wordt gehouden. Daarnaast is een digitaal kanaal van belang om snel zichtbaar resultaat te hebben wat ook door jullie en/of gebruikers al getest kan worden.

Voorbereiding

Ook al maken we gebruik van een groot aantal standaard bouwblokken, elk platform bevat ook maatwerk om bepaalde functionaliteit met een unieke gebruikerservaring te bieden. Dit betekent dat het concept voor het digitale platform helder moet zijn voordat gestart wordt met de bouw.

In de voorbereidingsfase kan het concept verder ontwikkeld worden, inschattingen worden gemaakt van de kosten en doorlooptijd, en uiteindelijk een offerte worden opgesteld. Heb je een keer een dringende vraag op een avond of in het weekend? Je kan ons altijd bellen.

Team samenstellen

Op basis van de benodigde expertise en hoeveelheid werk stellen we een team samen om het platform op te zetten. Als je zelf ontwikkelaars, ontwerpers of andere specialisten in huis hebt, dan kijken we graag hoe we samen met hen tot het beste resultaat kunnen komen. Uiteindelijk is jullie kennis van de markt en de gebruikers van belang om een platform te ontwikkelen wat mensen graag willen gebruiken.

Zelf hebben we een netwerk van ervaren specialisten in Nederland waarmee we het team -als het nodig is- kunnen opschalen tot ongeveer 10 personen. Het agile ontwikkelproces kunnen we afstemmen op jouw voorkeuren. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld de lengte van de sprints bij Scrum of de stages (kolommen) in een Kanban proces.

Backend hub inrichten

Eerst moet de basis van Beachgrass Hub ingericht worden door onze architecten, zodat er een raamwerk is voor alle ontwikkelaars om het digitale platform in te kunnen ontwikkelen. Vervolgens kan de hub uitgebreid worden met allerlei standaard en maatwerk bouwblokken om backend-functionaliteit en kanalen toe te voegen aan het platform. Zo ontstaat stap voor stap een krachtig backend in de vorm van een hub.

Beachgrass Hub faciliteert standaard ook het opzetten van verschillende ontwikkel-, test- en productieomgevingen. Op die manier kan nieuwe functionaliteit getest worden zonder dat het negatieve effecten heeft op het platform wat live staat. Zodra functionaliteit goedgekeurd is, kan het snel en automatisch live worden gezet.

Kanalen ontwikkelen

Elk platform bestaat uit één of meerdere kanalen (je digitale uitingen). Dit zijn de interfaces waarmee mensen gebruik kunnen maken van je platform. Denk bijvoorbeeld aan apps, websites, voice assistants en chatbots.

De kanalen pluggen in op Beachgrass Hub, zodat allerlei informatie via de hub uitgewisseld kan worden tussen verschillende gebruikers, kanalen en systemen. Net als de hub worden kanalen volgens een agile ontwikkelproces gebouwd met standaard en maatwerk bouwblokken. Voor de meestal kanalen wordt een unieke user interface ontworpen en gebouwd, zodat die past bij het merk en de stijl van je platform of bedrijf.

Start met de Beachgrass Hub