Idee naar app – De hardloopwedstrijd

Geplaatst door Robinop 16 april 2015

Regelmatig krijgen we bij Everdune Mobile iemand aan de telefoon met een idee voor een app. Enthousiast wordt het idee dan in een aantal zinnen toegelicht en dan komt de vraag:

“Hoeveel kost het om zo’n app te bouwen?”

Natuurlijk zou ik graag meteen een antwoord willen geven, maar jammer genoeg kan ik dat niet, omdat veel factoren een rol spelen die bepalen hoeveel inspanning nodig is voor de ontwikkeling van een app. Al deze factoren moeten eerst in kaart gebracht worden en daar kunnen we jou bij helpen.

Ralf en ik doen allebei aan hardlopen en daarom vergelijk ik graag het traject van “idee” naar “app” met een hardloopwedstrijd inclusief alle voorbereidingen en hersteltrainingen.

Net als ik, is waarschijnlijk iedere hardloper een keer begonnen met een doel vast te stellen. Ik wilde de 5 km halen binnen de 30 minuten. Aan het begin begon ik met wat rondjes hard te lopen en dat ging best lekker tot de eerste blessure. Wat bleek; mijn uithoudingsvermogen groeide sneller dan dat mijn lichaam kon wennen aan de belasting van het hardlopen. Mijn conclusie was dat ik meer structuur en hulp nodig had bij de trainingen.

Hetzelfde geldt als je een app wilt (laten) ontwikkelen. Als je wilt dat de juiste app wordt gebouwd, dan moet het voor alle partijen duidelijk worden wat het gewenste eindresultaat is. In de volgende blogpost “Idee naar app – De trainingen” leg ik je uit hoe wij bij Everdune Mobile dit aanpakken.

Na een aantal intensieve trainingen sta je dan eindelijk bij de start van de hardloopwedstrijd. In de blogpost “Idee naar app – De start” leg ik je uit wat er nodig is om goed van start te gaan bij de realisatie van jouw app.

Het startschot klinkt en daar ga je, je eerste hardloopwedstrijd. De afstand van een langere hardloopwedstrijd kan overweldigend zijn, door ‘m in je hoofd op te knippen in stukken kijk je niet meer (of minder) op tegen de volledige afstand. In de blogpost “Idee naar app – De sprints” leg ik je uit hoe wij samen met jou in een aantal sprints de app gaan realiseren.

Uiteindelijk is daar de finish in zicht, je hebt het gehaald, je eerste hardloopwedstrijd. In de blogpost “Idee naar app – De finish” leg ik uit hoe wij de app opleveren en publiceren voor jou.

De dag na de hardloopwedstrijd is het nog niet afgelopen. Je zult hersteltrainingen moeten doen om je lichaam te laten herstellen van de grote inspanning die je hebt geleverd. In de blogpost “Idee naar app – De hersteltrainingen” leg ik uit wat er na het publiceren van de app gebeurt en hoe we ons voor kunnen bereiden op de volgende release van de app, onze tweede hardloopwedstrijd.

Heb je nu een idee en wil je meer informatie over onze aanpak of gewoon een keertje brainstormen neem dan contact met ons op.

 

Credits foto: “Vancouver Sun Run” by alain_limoges is licensed under CC BY-NC-SA 2.0 / Cropped from original

1 reactie

Paul van den Haak

3 jaar ago

Mooi verwoord Robin! In sommige gevallen is het zelfs een estafette waarin verschillende partijen stokjes doorgeven aan elkaar. Dat maakt het leuk maar ook soms nog ingewikkelder om iets in te schatten.