Introductie van Everdune Cloud

Geplaatst door Ralfop 4 oktober 2017

Sinds een jaar hebben we een nieuwe dienst voor bestaande en nieuwe klanten: Everdune Cloud. Een schaalbare cloud-infrastructuur die snel en eenvoudig kan meegroeien met het succes van elke app. Afgelopen jaar hebben we al meerdere klanten hierop aangesloten. Hoog tijd om te vertellen waarom we dit ontwikkeld hebben.

Bijna elke app, zoals Facebook, WhatsApp en Buienradar, heeft een plek nodig waar informatie verzameld, verwerkt, verspreid en -indien nodig- opgeslagen wordt. Het opslaan van een ‘like’ bij een foto, het verspreiden van chat-berichten en het berekenen van de neerslag voor een bepaalde plaats en tijd. De centrale plek waar dit allemaal gebeurt noemen we vaak de server of het backend. Kortom, bij het ontwikkelen van een app moet vaak ook software voor de server gemaakt worden. Daarmee kan de app altijd up-to-date of zelfs realtime informatie geven aan de gebruiker.

De geschiedenis

Als we in het verleden een backend nodig hadden, dan deden we dit vaak met zelfgemaakte uitbreidingen op een bestaand content management systeem (CMS), zoals Drupal of WordPress. Maar vaak liepen we tegen beperkingen op m.b.t. de mogelijkheden of de schaalbaarheid. En eerlijk gezegd waren dit ook systemen die ooit bedacht en gemaakt zijn om content voor websites en weblogs te beheren. Niet voor mobile en/of web apps.

Later hebben we ook gebruik gemaakt van (betaalde) clouddiensten voor apps, die door andere bedrijven online werden aangeboden. Maar hierbij hadden we vaak te weinig invloed op de werking en de kwaliteit van de dienst. Zo duurde het bijvoorbeeld vaak te lang voordat apps informatie binnen kregen of werd informatie niet correct opgeslagen. Het probleem in onze ogen was de insteek van veel van deze diensten: “one size fits all”.

De oplossing

Daarom hebben we toen besloten dat als we kwalitatief goede apps willen leveren, dat daar dan ook een eigen clouddienst bij hoort. Afgelopen jaar hebben we daarom flink geïnvesteerd in het ontwikkelen van een cloud-infrastructuur waarop voor elke app een backend draait met twee delen. Een deel dat bestaat uit standaard componenten die vaak nodig zijn voor diverse apps. En een deel maatwerk software waarin alle logica zit die hoort bij die specifieke app. Deze dienst hebben we -lekker eenvoudig- Everdune Cloud genoemd.

Inmiddels zijn al meerdere klanten live op ons nieuwe platform, zoals DELA, TAPP Your Music en Sjipit.

Hoe de Everdune Cloud in hoofdlijnen is opgebouwd lees je terug in ons volgende artikel.

Wil je meer weten over Everdune Cloud en/of apps? Laat dan hier je telefoonnummer achter. Dan bel ik je terug!


Wil je hier meer over weten? Lees dan verder in onze gerelateerde artikelen: